Sodium lactate 60% E325

Sodium lactate 60% E325, 100 ml

ID produktu3940
Sodium lactate je prírodná zvlhčujúca látka, roztok laktátu, so silnými antibakteriálnymi vlastnosťami. Hodí sa najmä v horúcom procese výroby mydla, pretože pomáha udržiavať plynulosť varenia mydla a konečné tvrdnutie. S obľubou sa používa do krémov, kde dopĺňa prirodzene sa vyskytujúci laktát sodný a pomáha hydratovať pokožku.Viac informácií
5,91 EUR 4,89 EUR bez DPH

Neviete, ako si vybrať produkt? Napíšte nám na: eshop@ekokoza.cz

Popis

E325, Mliečnan sodný

Charakteristika

  • Roztok sodnej soli kyseliny mliečnej
  • Ide o sodnú soľ kyseliny mliečnej s mierne slanou chuťou rozpustnou vo vode.
  • Prirodzene je produkovaný v koži a nájdeme ho aj v svalovom tkanive. Vyskytuje sa prirodzene v pokožke ako súčasť prírodného zvlhčujúceho faktora (natural moisturizing factor – NMF), ktorý je zodpovedný za správnu hydratáciu a pružnosť rohovitej vrstvy pokožky.
  • Vyrába sa fermetáciou cukrov napr. z kukurice, alebo z cukrovej repy. Neobsahuje mliečny proteín. Môžu ho teda používať aj ľudia s alergiou na mlieko, alebo neznášanlivosťou laktózy.
  • Má hydrofilné vlastnosti. Poskytuje vlhkosť (prírodné zvlhčovadlo), a preto sa v niektorých formuláciách používa ako náhrada glycerínu. Zvyšuje obsah vlhkosti v koži až o 84%. Zvyšuje plasticitu našej pleti. Zvyšuje obsah vlhkosti v koži aj v prípravkoch, ktoré sa oplachujú. Môže mierne prispieť k zníženiu "vzhľadu jemných liniek a vrások".
  • Použitím v mydlách zvyšuje ich tvrdosť. Mydlá potom vydržia dlhšie.
  • Má antimikrobiálne účinky av kombinácii s inými konzervantmi sa používa ako konzervačná prísada (podporuje ich účinnosť).
  • Má ľahké povrchové zosvetľujúce účinky.
  • Má antioxidačné vlastnosti.
  • Tento výrobok má silné zvlhčujúce vlastnosti a mal by byť uložený vo vzduchotesnej nádobe.

Dávkovanie

  • 1% -5%
  • Môže spôsobiť podráždenie u jedincov s extrémne citlivou pokožkou (veľmi malé percento prípadov). V koncentráciách, v akých sa používa v kozmetických produktoch, je považovaný za bezpečný až do 10% a produkty musia byť formulované tak, aby sa zabránilo zvýšenej citlivosti na slnko, alebo aby návod na použitie informoval o každodennom používaní ochrany proti slnku (pH v konečnej formuláciu 3,5 a vyššie). V salónoch ho možno používať až do 30% koncentrácie (krátke použitie, dôkladné opláchnutie, ochrana proti slnku, iba vyškolenými pracovníkmi a pH v konečnej formulácii 3,0 a vyššie).

Použitie

  • Ako prísada, ktorá minimalizuje zmenu pH roztoku po pridaní kyseliny alebo zásady do roztoku.
  • Zvlhčovadlo - ako prísada, ktoré zvyšuje obsah vody v horných vrstvách pokožky tým, že odoberá vlhkosť z okolitého vzduchu. Ako prísada, ktorá pomáha na odstránenie odumretých kožných buniek z povrchu kože (Exfoliant). Ako prísada, ktorá zmäkčuje a podporuje odlupovanie rohovej vonkajšej vrstvy pokožky (keratolytický účinok).
  • Hydratačné krémy, prípravky pre zrelú pleť (anti-age), pleťové čistiace prípravky, kondicionéry, šampóny, mydlá, pleťové vody, krémy na ruky, v potravinárstve (E325), vo farmaceutickom priemysle ai.

Rozpustnosť

  • Veľmi dobre sa rozpúšťa vo vode

INCI: Sodium lactate, Aqua ( Sodium-L-lactate 60%, H2O 40%)

CAS-No.867-56-1

EC-No.212-762-3

REACH No. 01-2119971048-33-0002

Parametre
Jednotkový objem (ml)100
Veľkosť balenia (ks)1
Krajina pôvoduAnglicko
Hodnotenia a recenzie
Produkt nebol hodnotený+ pridať recenziu
Záleží nám na vašom súkromí

Ekokoza má rada cookies! Súbory cookie nám pomáhajú ponúkať správne produkty, príjemné zľavy a ďalšie skvelé služby. Stačí nám dať súhlas na ich používanie.

Upraviť moje voľbyPovoliť všetko