Karagenan - írsky mach

Karagenan - írsky mach, 50 g

ID produktu3936
Karagenan alebo írsky mach je výťažok z červenej riasy. Používa sa na zahustenie a stabilizáciu potravinových výrobkov (krémy, šľahačka, zmrzlina) a ako emulgátor.Viac informácií
3,55 EUR 3,17 EUR bez DPH

Neviete, ako si vybrať produkt? Napíšte nám na: eshop@ekokoza.cz

Popis

Carrageenan

Charakteristika

  • Výťažok z červenej morskej riasy Chondrus crispus
  • Karagenan (tiež karagén) je skupina lineárne sulfátových polysacharidov, ktorý sa získava extrakciou z červených morských rias, najčastejšie z puchratky kučeravé. Ide o látku príbuznú agaru.

Použitie

  • Surovina pre kozmetikú výrobu.
  • Používa sa na výrobu elastických priehľadných gélov. Výborný je na vytváranie rôsolu. Gély s karagénánom sú jemné a hydratačné pre pokožku, ale aj vlasy.
  • Rosolovité vodné roztoky
  • Jemné elastické gély, typu "želé"
  • Priehľadné a bezfarebné gély, pachovo neutrálne
  • Dobrá kompatibilita s povrchovo aktívnymi látkami umožňuje vytvoriť penivý gél
  • Dobrá stabilita gélov v širokom rozsahu pH
  • Silu gélu môžete ovplyvniť pridaním soli
  • Kozmetické gély
  • Gél na vlasy
  • Zahusťovanie peny produktov
  • Zahusťovanie a stabilizáciu emulzie
  • Postup: pridať do studenej vody a zahrievať na 70-80 ° C a potom schladiť na 45-55 ° C
  • Pridaním soli do vody (0,5 - 1,5%) zvyšujete silu gélu

Rozpustnosť

  • V horúcej vodnej fáze 70-80 ° C

Dávkovanie

  • 0,1-3%

INCI

  • Carrageenan
Parametre
Jednotková váha (g)50
Veľkosť balenia (ks)1
Krajina pôvodu
Hodnotenia a recenzie
Produkt nebol hodnotený+ pridať recenziu
Záleží nám na vašom súkromí

Ekokoza má rada cookies! Súbory cookie nám pomáhajú ponúkať správne produkty, príjemné zľavy a ďalšie skvelé služby. Stačí nám dať súhlas na ich používanie.

Upraviť moje voľbyPovoliť všetko