Výroba tvarohu

120 min
Pre pokročilých
Výroba tvarohu
Vďaka nášmu receptu zistíte, že vyrobiť si tvaroh doma naozaj zvládne každý!Viac informácií
Suroviny pre tento receptSyridlo mikrobiálneChlorid vápenatýMezofilná kultúra CHN11
Jednotlivé suroviny nakúpite hneď pod postupom
Popis

Čo bude treba?

- Syridlo mikrobiálne

- Chlorid vápenatý

- Mezofilná kultúra CHN11

- Mlieko - kravské, kozie, ovčie - aké máte k dispozícii

Ako na výrobu domáceho tvarohu?

Mlieko najskôr spasterujeme. Teda zahrejeme na 64°C, odstavíme a necháme pol hodiny stáť.

Po 30 minútach hrniec s mliekom schladíme na teplotu 35 -37°C a pridáme mezofilnú kultúru.

Dajte cca polovicu dávky odporúčanej na výrobu syrov. Necháme prekysávať hodinu a potom pridáme syridla tak, aby bola syrenina hotová cca za 20 hodín a necháme v kľude zrážať pri izbovej teplote. Potom nakrájame na mriežku, cca 5x5 cm a necháme chvíľku zatiahnuť. Potom opatrne preložíme do plátna, kde necháme tvaroh odkvapkať.

Suroviny
Syridlo mikrobiálne
Mezofilná kultúra CHN11
Články
Záleží nám na vašom súkromí

Ekokoza má rada cookies! Súbory cookie nám pomáhajú ponúkať správne produkty, príjemné zľavy a ďalšie skvelé služby. Stačí nám dať súhlas na ich používanie.

Upraviť moje voľbyPovoliť všetko