Panier je tradičný indický syr, ktoré má v tamojšej kuchyni nenahraditeľné miesto.
Ako na výrobu indického syra panier
1 liter mlieka
pol lyžičky kyseliny citrónovej (alebo 4 lyžičky citrónovej šťavy)
2 lyžice vody
Kyselinu citrónovú rozpustíme v troške vody. Mlieko privedieme do varu a rozpustenú kys citrónovú do neho vmiešame. Akonáhle sa začne oddeľovať biely tvaroh od žltej srvátky, odstavíme a 6 minút ju necháme zakrytú. Potom precedíme mlieko cez plátno, srvátka odtečie av plátienku nám zostane syr, plátno hore uviažeme a necháme na vhodnom mieste odkvapkať. Po vylisovaní sa syr môže vložiť späť do srvátky, ktorú osolíme. Syr v tejto slanej srvátke vydrží cca 14 dní.