Výroba indického syra panier

Výroba indického syra panier
Láka vás výroba syra, ale nechce sa vám púšťať do zložitejších receptov? Skúste panier, syr, na výrobu ktorého nepotrebujete syridlo, ani mliečnu kultúru.Viac informácií
Jednotlivé suroviny nakúpite hneď pod postupom
Popis

Panier je tradičný indický syr, ktoré má v tamojšej kuchyni nenahraditeľné miesto.

Ako na výrobu indického syra panier

1 liter mlieka

pol lyžičky kyseliny citrónovej (alebo 4 lyžičky citrónovej šťavy)

2 lyžice vody

Kyselinu citrónovú rozpustíme v troške vody. Mlieko privedieme do varu a rozpustenú kys citrónovú do neho vmiešame. Akonáhle sa začne oddeľovať biely tvaroh od žltej srvátky, odstavíme a 6 minút ju necháme zakrytú. Potom precedíme mlieko cez plátno, srvátka odtečie av plátienku nám zostane syr, plátno hore uviažeme a necháme na vhodnom mieste odkvapkať. Po vylisovaní sa syr môže vložiť späť do srvátky, ktorú osolíme. Syr v tejto slanej srvátke vydrží cca 14 dní.

Články
Záleží nám na vašom súkromí

Ekokoza má rada cookies! Súbory cookie nám pomáhajú ponúkať správne produkty, príjemné zľavy a ďalšie skvelé služby. Stačí nám dať súhlas na ich používanie.

Upraviť moje voľbyPovoliť všetko