Fáza | Zloženie: | 100 ml |
Avokádový olej | 30 g | |
Olivový emulgačný vosk | 9 g | |
B | Verbenová kvetová voda | 25 g |
B | Destilovaná voda | 31.4 g |
C | Inulín | 2 g |
C | AHA | 2 g alebo 45 kvapiek |
C | Konzervant Cosgard | 0,6 g alebo 20 kvapiek |
Postup:
- Zmiešajte avokádový olej a emulgačný vosk.
- V inej nádobe zmiešajte fázu B (verbenovú a destilovanú vodu)
- Zahrejte v dvoch nádobách na teplotu 70 ° C zvlášť ako fázu B, tak avokádový olej s voskom
- Akonáhle obe časti dosiahnu tepoty 70 ° C, pomaly nalejte fázu B do oleja a dôkladne miešajte po dobru troch minút. Misku si dajte do studenej vody, zrýchlite tak chladenie a miešajte ďalšie tri minúty.
- Pridajte zvyšok prísad (C) a miešajte, uložte do nádobky