Recept na ricotte

90 min
Pre pokročilých
Recept na ricotte
S nami bez problémov zvládnete ricottu vyrobiť aj v domácich podmienkach!Viac informácií
Jednotlivé suroviny nakúpite hneď pod postupom
Popis

Čo bude treba?

- Zrážadlo na ricotte

- Srvátka

Ako na výrobu domácej ricotty?

Srvátku, ktorá vám zostane po výrobe syrov zahrejte na 85°C a pridajte zrážadlo na ricotte. Nechajte päť minút zrážať, vyzrážanú bielkovinu z povrchu zozbierajte do plátienka a nechajte odkvapkať. Výsledný syr je veľmi jemná konzistencia vynikajúcej chuti.

Články
Záleží nám na vašom súkromí

Ekokoza má rada cookies! Súbory cookie nám pomáhajú ponúkať správne produkty, príjemné zľavy a ďalšie skvelé služby. Stačí nám dať súhlas na ich používanie.

Upraviť moje voľbyPovoliť všetko