Recept na kefír

45 min
Jednoduché
Recept na kefír
Máte radi kefír? Tak si ho skúste vyrobiť doma! Tu je náš jednoduchý recept na domáci kefír.Viac informácií
Suroviny pre tento receptKefírová kultúra
Jednotlivé suroviny nakúpite hneď pod postupom
Popis

Čo bude treba?

- Mlieko – kravské, kozie, ovčie – aké máte k dispozícii

- Kefírová kultúra

Ako na to?

Pasterizované mlieko (zahriať na 64° C, nechať 30 minút stáť a schladiť na 30° C, zaočkovať kultúrou (na 10 litrov 1 gram kultúry) a nechať nádobu s mliekom stáť pri izbovej teplote 24 hodín, potom uložiť do chladničky.

Dobrú chuť!

Suroviny
Kefírová kultúra
Články
Záleží nám na vašom súkromí

Ekokoza má rada cookies! Súbory cookie nám pomáhajú ponúkať správne produkty, príjemné zľavy a ďalšie skvelé služby. Stačí nám dať súhlas na ich používanie.

Upraviť moje voľbyPovoliť všetko