Kyslé mlieko s BIFI kultúrou

90 min
Pre pokročilých
Kyslé mlieko s BIFI kultúrou
Obrázok je iba ilustračný.
Zaujíma vás, ako si doma vyrobiť kyslý nápoj plný zdraviu prospešných bifi kultúr? Jednoducho!Viac informácií
Suroviny pre tento receptMezofilná kultúra CHN19ABT kultúra
Jednotlivé suroviny nakúpite hneď pod postupom

Čo bude treba?

- Mlieko – kravské, kozie, ovčie – aké máte k dispozícii

- Mezofilná kultúra CHN19

- ABT kultúra

Ako si vyrobiť acidofilné mlieko?

Pasterované mlieko (tentokrát je nutné použiť vysokú pasteráciu, zahriať teda mlieko na 95°C, nechať 1 minútu), schladiť na 42°C, zaočkovať mezofilnou kultúrou CHN19 a kultúrou ABT (na 10 - 20 litrov s 1 gram kultúry) a nechať nádob mliekom stáť pri izbovej teplote 12-24 hodín, potom uložiť do chladničky.

Doba zrenia ovplyvňuje výsledné prekysanie, teda chuť výrobku.

Suroviny
Mezofilná kultúra CHN19
ABT kultúra
Články
Záleží nám na vašom súkromí

Na stránke Ekokoza.sk používame súbory cookie, aby sme vám poskytli čo najlepší zážitok z prehliadania.

Analytické cookies nám pomáhajú anonymne vyhodnocovať návštevnosť stránky, personalizačné prispôsobujú obsah vašim preferenciám a reklamné zabezpečujú zobrazovanie relevantnej reklamy, ktorá vás môže zaujímať.

Kliknutím na „Povoliť všetko“ vyjadrujete informovaný súhlas so spracovaním údajov na vyššie uvedené účely. Viac informácií nájdete v našich Zásadách ochrany osobných údajov a zásadách společnosti Google.

Nepovoľovať cookiesUpraviť moje voľbyPovoliť všetko