Kyslé mlieko s BIFI kultúrou

90 min
Pre pokročilých
Kyslé mlieko s BIFI kultúrou
Zaujíma vás, ako si doma vyrobiť kyslý nápoj plný zdraviu prospešných bifi kultúr? Jednoducho!Viac informácií
Suroviny pre tento receptMezofilná kultúra CHN19ABT kultúra
Jednotlivé suroviny nakúpite hneď pod postupom
Popis

Čo bude treba?

- Mlieko – kravské, kozie, ovčie – aké máte k dispozícii

- Mezofilná kultúra CHN19

- ABT kultúra

Ako si vyrobiť acidofilné mlieko?

Pasterované mlieko (tentokrát je nutné použiť vysokú pasteráciu, zahriať teda mlieko na 95°C, nechať 1 minútu), schladiť na 42°C, zaočkovať mezofilnou kultúrou CHN19 a kultúrou ABT (na 10 - 20 litrov s 1 gram kultúry) a nechať nádob mliekom stáť pri izbovej teplote 12-24 hodín, potom uložiť do chladničky.

Doba zrenia ovplyvňuje výsledné prekysanie, teda chuť výrobku.

Suroviny
Mezofilná kultúra CHN19
ABT kultúra
Kultúra ABT, probiotická kultúra

Kultúra ABT, probiotická kultúra

16,00 EUR
Tento produkt sa nedá zakúpiť
Články
Záleží nám na vašom súkromí

Ekokoza má rada cookies! Súbory cookie nám pomáhajú ponúkať správne produkty, príjemné zľavy a ďalšie skvelé služby. Stačí nám dať súhlas na ich používanie.

Upraviť moje voľbyPovoliť všetko