Krém s pomarančom a čokoládou

Krém s pomarančom a čokoládou
Jednotlivé suroviny nakúpite hneď pod postupom
Popis

Dostali sme veľmi pekný článok od Lucie Havlíčkovej o tom, ako vyrábala krém na ruky. Vyzerá to veľmi lákavo a kombinácia pomaranča a čokolády je dosť zaujímavá. Kto si ho budete chcieť tiež vyskúšať, je tu recept s podrobným postupom:
Ako som sa pustila do výroby krému?

Na výrobu domácej kozmetiky som sa chystala už dlho. Ale až keď sa mamke dlho nedarili vyliečiť ekzémy a popraskaná a suchá koža na jej rukách, konečne som sa rozhodla. Pred výrobou krému som preštudovala množstvo webových stránok na internete a pri tom som sa dostala až k tým vašim, ktoré mi vo výrobe veľmi pomohli a tak som sa rozhodla vám poslať niečo na oplátku.


Som normálna slečna vo veku od 18 do 20 rokov, ktorá študuje na zdravotníckej škole. Kvalite výrobkov v poslednom čase venujem väčšiu pozornosť, než predtým.
Na vašich stránkach som nakúpila všetko potrebné a pustila sa do výroby.

Návod na výrobu
potreby:

  • mandľový olej 36,9g
  • mago maslo 3,3g
  • olivový emulgačný vosk 6,6g
  • destilovaná voda 31,5g (kúpená v lekárni)- namiesto čistej vody som urobila výluh z nechtíka lekárskeho a harmančeka (obe byliny majú hojivé a upokojujúce účinky)
  • glycerín 1,6g
  • aromatický extrakt 0,2 g (dala som čokoládu)
  • esenciálny olej 1,4g (pomaranč)
  • konzervant Naticide 0,5g

postup:

  1. Najskôr som si urobila výluh - do kastrólika som si odvážila 50g destilovanej vody (je to viac ako v recepte a to preto, že niečo sa po zahriatí odparí a časť zostane v bylinách) priviedla ju do varu, odstavila z plameňa a vhodila som tam bylinky , nechala som minimálne 30 minút lúhovať, scedila cez sitko a vytlačila bylinky.
  2. Potom som si odvážila 32g výluhu (troška vody sa odparí pri zahrievaní) a zahriala na 70 °C.
  3. Do iného kastrólika som si navážila oleje a tuky a vo vodnom kúpeli ich zahriala aj na 70 °C. Až obe časti dosiahli 70 ° C, pomaly a za stáleho miešania som lila výluh (vodu s bylinkami) do olejov a miešala som minimálne 5 minút.
  4. Potom som za stáleho miešania pridávala glycerín, aromatický extrakt, esenciálny olej a konzervant Naticide-miešala som aspoň 3 minúty.
  5. Naliala som to do sklenenej uzatvárateľnej nádoby, ktorú som si predtým ozdobila.

Nechala som do druhého dňa poriadne vychladnúť a dala ho mamke. Krém uchovávame v chladničke. Je trochu riedky, veď je to krém, ale to nevadí. Kto by ho chcel hustejší môže pridať navyše trochu pevných tukov (mango maslo a olivový emulgačný vosk).

Krém používame už asi 3 týždne a mamke pomáha-praskliny a suchá koža sa konečne hojí. Krém splnil moje očakávania.

1398531562443 1398531574630 1398531593257 1398531686313

Autorka: Lucie Havlíčková

Články
Záleží nám na vašom súkromí

Ekokoza má rada cookies! Súbory cookie nám pomáhajú ponúkať správne produkty, príjemné zľavy a ďalšie skvelé služby. Stačí nám dať súhlas na ich používanie.

Upraviť moje voľbyPovoliť všetko