Gumové medvedíky a rôzne želatínové cukríky milujú deti aj dospelí. Tie kupované sú ale bohužiaľ plné cukru, farbív a umelých látok. Našťastie ich ale môžete vymeniť za tie domáce, ktoré vyrobíte raz dva!
- 125ml šťavy z pomaranča alebo citrónu, ale môžete použiť aj džús
- Cca 660ml ovocia
- 75ml čistej práškovej želatíny, použiť môžete aj agar
- 1 lyžica medu alebo iného alternatívneho sladidla (slivkový, javorový sirup alebo datľový sirup sú výborné!)
Vytlačte šťavu z pomaranča (cca 125ml), pridajte nadrobno nakrájané ovocie a povarte na miernom ohni, kým úplne nezmäkne.
Odoberte z platne, nechajte mierne vychladnúť, pridajte sladidlo a rozmixujte dohladka.
Nechajte 5-7 minút chladnúť, potom pridajte želatínu a zmes opäť rozmixujte úplne dohladka.
Vzniknutú zmes nalejte do vhodnej formy a dajte stuhnúť do chladničky. A je to!
Akonáhle vám medvedíky stuhnú, môžete vyrobiť kysláče a obaliť ich v kyseline citrónovej s miešanej s cukrom. Docielite tak tú správnu sladkokyslú chuť.
Použite prírodné farbivá ako je napr. šťava z červenej repy alebo sušený špenát.
Ekokoza má rada cookies! Súbory cookie nám pomáhajú ponúkať správne produkty, príjemné zľavy a ďalšie skvelé služby. Stačí nám dať súhlas na ich používanie.