Ako vytvoriť ten najlepší adventný kalendár?

45 min
Pre pokročilých
Ako vytvoriť ten najlepší adventný kalendár?
Chcete si tento rok vyrobiť svoj vlastný adventný kalendár, ale neviete, ako na to a čo do neho? Lahodnú domácu čokoládu niekoľkých chutí, ktorá sa rozplýva na jazyku...a vyrábať ju je zábava!Viac informácií
Suroviny pre tento recept250g kakaového masla120g kakaa z nepriažených bôbov80g trstinového cukruŠtipku soliForma na čokoládu
Kúpiť suroviny na celý receptDo košíkaalebo
Jednotlivé suroviny nakúpite hneď pod postupom
Popis

Nechajte sa zlákať a vytvorte si vlastný adventný kalendár, uvidíte, že budete nadšení! A to nielen pri sladkom ochutnávaní rozplývajúcej sa čokolády, ale aj zábavnou výrobou!

Najskôr si treba vytvoriť malé čokoládky. Môžete si vyrobiť iba jeden druh čokolády, ktorú potom rozdelíte na 24 častí, alebo vykúzlite viac druhov čokolády. Tak budete mať kalendár chuťovo zaujímavejší!

Najprv si vyrobíme základnú čokoládu

Čo bude treba?

- 250 gramov kakaového masla

- 120 gramov kakaa z nepriadených bôbov

- 80 gramov cukru (palmového, kokosového, trstinového cukru alebo napríklad javorového sirupu alebo xylitolu)

- Štipku soli

Ako na to?

Kakaové maslo musíme najprv rozpustiť. Najlepšie je rozpúšťať ho vo vodnom kúpeli. Pokiaľ ste ale netrpezlivci ako ja, dajte ho rozpúšťať priamo. Tekuté kakaové maslo premiestnite do mixéra a pridajte k nemu všetky ostatné suroviny, potom mixujte cca 30 sekúnd.

A teraz je tu priestor na experimenty! Skúste nahradiť cukor xylitolom, palmovým cukrom alebo javorovým sirupom. Tak môžete vytvoriť desiatku rôznych druhov čokolády. Každé sladidlo totiž čokoládu chuťovo pozmení.

Do rozmixovanej čokolády tiež môžete pridať oriešky (rozomleté alebo celé), sušené ovocie (kúsky hrozienok, brusníc, sušených sliviek, marhúľ, fíg, datlí alebo napríklad goji). Skúste aj chilli alebo napríklad strúhaný kokos.

Čokoládu zvládnete vyrobiť aj bez mixéra, ale nebude taká jemná. V tom prípade kakao dôkladne vmiešajte do rozpusteného masla.

Potom čokoládu nalejte do nerezovej misky. Nerezovú misku s čokoládou premiestnite do väčšej misy so studenou vodou alebo ľadom. Čokoládu dôkladne premiešavajte, stačí len ručne, kým teplota čokolády klesne na 32°C. Čokoládu je dôležité pri chladnutí miešať, pretože potom je krásne tuhá a krémová. Akonáhle čokoláda vychladne na teplotu 32°C, nalejte ju do pripravených formičiek a nechajte stuhnúť.

A teraz sa opäť môžete poriadne vyšantiť! Použite rôzne druhy formičiek podľa vašej momentálnej inšpirácie, chuti a nálady.

Hotové čokoládky potom už len vložte do vhodných vrecúšok. Tie očíslujte alebo ozdobte. Navesiť ich môžete napríklad na borovicovú vetvičku.

Suroviny
250g kakaového masla
Kakaové maslo, 500 g
(6)

Kakaové maslo, 500 g

19,60 EUR
120g kakaa z nepriažených bôbov
80g trstinového cukru
Štipku soli
Články
Záleží nám na vašom súkromí

Ekokoza má rada cookies! Súbory cookie nám pomáhajú ponúkať správne produkty, príjemné zľavy a ďalšie skvelé služby. Stačí nám dať súhlas na ich používanie.

Upraviť moje voľbyPovoliť všetko