Ako vyrobiť mliečnu čokoládu?

Ako vyrobiť mliečnu čokoládu?
Radi maškrtíte? Skúste si mliečnu čokoládu vyrobiť doma, môžete si do nej tak primiešať obľúbené dobroty alebo si zvoliť jej sladkosť.Viac informácií
Zakúpte si jednotlivé zložky hneď pod postupom
Popis

Návod na výrobu domácej mliečnej čokolády

30g kakaa

20 g sušeného mlieka

40 g kakaového masla

Môžete pridať aj sladidlo podľa chuti, treba trochu akéhokoľvek sirupu

Podľa chuti a nálady zvoľte aj posypku navrch, skvelá jemorská soľ , malinový prášok , vanilkový púder , chia semienka...

 

Vo vodnom kúpeli rozpustite kakaové maslo (nevariť, len rozpustiť :)), doň pridajte kakao a premiešajte. Na zvýšenie jemnejšej chute môžete pridať sušené mlieko či smotanu. Nakoniec môžete pridať oriešky, ovocie, korenie alebo iné ingrediencie podľa chuti.

Vhodné je celú čokoládovú hmotu vložiť do mixéra a minútu mixovať, potom dajte nádobu do vodného kúpeľa a miešajte do ochladenia. Zložky sa vám takto krásne spoja a čokoláda dostane krémovú konzistenciu.

Nakoniec môžete pridať oriešky, ovocie, korenie alebo iné ingrediencie podľa chuti. Čokoládu nalejte do formičiek a nechajte stuhnúť v mrazničke - cca 15-20 min. Čokoládu je vhodné skladovať aj po vyrobení v mrazničke, pretože má nižší bod topenia v porovnaní s komerčne vyrábanou čokoládou. Všeobecne platí – čím viac prírodného kakaového masla je použitých na čokoládu (v pomere so stuženým tukom), tým nižší bod topenia čokoláda má. Avšak o to je kvalitnejšie. A naopak - ak budete chcieť zvýšiť bod topenia (tak, aby sa čokoláda nerozpúšťala), obvykle je nutné do nej pridať kúsok stuženého tuku.

Zdroj: Organic.cz

Články
Záleží nám na vašom súkromí

Ekokoza má rada cookies! Súbory cookie nám pomáhajú ponúkať správne produkty, príjemné zľavy a ďalšie skvelé služby. Stačí nám dať súhlas na ich používanie.

Podrobné nastaveniePovoliť všetko