Ako vyrobiť horkú čokoládu

30 min
Jednoduché
Ako vyrobiť horkú čokoládu
Vyrobiť si domácu čokoládu nie je nič ťažké, prinášame vám preto recept na výrobu domácej horkej čokolády, skúste ho. Čokoláda je oveľa lepšia ako tá kupovaná!Viac informácií
Suroviny pre tento recept50g kakaa40g kakaového maslaOrieškyDatleMorská soľMalinový prášokXylitolForma na čokoládu
Kúpiť suroviny na celý receptDo košíkaalebo
Jednotlivé suroviny nakúpite hneď pod postupom
Popis

Čo bude treba?

- 50g kakaa

- 40g kakaového masla

- Oriešky (rozomleté alebo celé), sušené ovocie (kúsky hrozienok, brusníc, sušených sliviek, marhúľ, fíg, datlí alebo napríklad goji), morská soľ, malinový prášok, vanilkový púder, chia semienka, chilli,... vyhrajte si!

- Sladidlo podľa chuti (xylitol, sirup)

 

Ako na to?

Vyrobiť si domácu čokoládu nie je nič ťažké, prinášame vám recept na výrobu domácej horkej čokolády.

Vo vodnom kúpeli rozpustite kakaové maslo (nevariť, len rozpustiť), doň pridajte kakao a premiešajte. Vhodné je celú čokoládovú hmotu vložiť do mixéra a minútu mixovať, potom dajte nádobu do vodného kúpeľa a miešajte do ochladenia. Zložky sa vám takto krásne spoja a čokoláda dostane krémovú konzistenciu.

Nakoniec môžete pridať oriešky, ovocie, korenie alebo iné ingrediencie podľa chuti. Čokoládu nalejte do formičiek a nechajte stuhnúť v mrazničke - cca 15-20 min. Čokoládu je vhodné skladovať aj po vyrobení v mrazničke, pretože má nižší bod topenia v porovnaní s komerčne vyrábanou čokoládou. Všeobecne platí – čím viac prírodného kakaového masla je použitých na čokoládu (v pomere so stuženým tukom), tým nižší bod topenia čokoláda má. Avšak o to je kvalitnejšie. A naopak - ak budete chcieť zvýšiť bod topenia (tak, aby sa čokoláda nerozpúšťala), obvykle je nutné do nej pridať kúsok stuženého tuku.

Zdroj: Organic.cz

Suroviny
40g kakaového masla
Kakaové maslo, 500 g
(6)

Kakaové maslo, 500 g

19,60 EUR
Morská soľ
Malinový prášok
Xylitol
Brezový cukor (xylitol), 500 g

Brezový cukor (xylitol), 500 g

6,85 EUR
Tento produkt sa nedá zakúpiť
Forma na čokoládu
Články
Záleží nám na vašom súkromí

Ekokoza má rada cookies! Súbory cookie nám pomáhajú ponúkať správne produkty, príjemné zľavy a ďalšie skvelé služby. Stačí nám dať súhlas na ich používanie.

Upraviť moje voľbyPovoliť všetko