Výroba domáceho tempehu je veľmi jednoduchá, a hlavne chutná! Čo všetko budete na výrobu tempehu potrebovať, sa dozviete v nasledujúcom recepte.
Recept na 1kg tempehu
Sójové bôby namočíme cez noc do vody, ráno ich vyberieme a povaríme cca hodinu.
Teraz nastáva dôležitá fáza, a to oddeliť šupky z bôbov. Bôby vezmeme do dlane a dôkladne premneme. Priebežne premývame a šupky zlievame preč.
Odlupujúce bôby cca pol hodiny povaríme. Bôby rozložíme na plech a necháme usušiť cca 2 hodiny. Pridáme Tempeh starter a vínny ocot, a všetko dobre premiešame.
Pripravíme si nové /sterilné/ plastové vrecká tak, že do nich prepicháme hrubou ihlou otvory v rozostupe cca 2x2 cm a bôby do vrecúšok vložíme.
Vrecká s tempehom dáme do tepla, potrebujeme 26-34°C.
Po 24 hodinách je hotovo!
Ekokoza má rada cookies! Súbory cookie nám pomáhajú ponúkať správne produkty, príjemné zľavy a ďalšie skvelé služby. Stačí nám dať súhlas na ich používanie.