Karnaubský vosk, E903

Karnaubský vosk, E903, 1 kg

ID produktu4808
Karnaubský vosk sa používa pre svoju typickú lesklosť vo voskoch na nábytok, krémoch na topánky, v potravinárstve av kozmetike.Viac informácií
39,08 EUR 32,29 EUR bez DPH

Neviete, ako si vybrať produkt? Napíšte nám na: eshop@ekokoza.cz

Popis

Charakteristika

  • E903, Cera Carnauba
  • Karnaubský vosk je prečistený vosk, získavaný z listov brazílskej tropickej palmy Copernicia cerifera (Aruda) Mart. (syn. Copernicia purnifera (Muell.)).
  • Zlepšuje stabilitu emulzií. Co-emulgátor.
  • Jeho hlavnými zložkami sú estery mastných kyselín (80-85 %), mastné alkoholy (10-16 %), kyseliny (3-6 %) a uhľovodíky (1-3 %).
  • Charakteristický je pre neho obsah glykolov (približne 20 %), hydroxylových mastných kyselín (okolo 6 %) a kyseliny škoricovej (asi 10 %).
  • Surovina na výrobu kozmetiky.
  • Má bod topenia medzi 82 a 86 °C.
  • Rozpustný v olejoch pri cca 80-86°C

Použitie

  • Karnaubský vosk sa používa pre svoju typickú lesklosť vo voskoch na nábytok, krémoch na topánky, v potravinárstve av kozmetike.
  • Poskytuje súdržnú konzistenciu a používa sa ako ko-emulgátor v kozmetických prípravkoch.
  • Má vodoodpudivé vlastnosti.
  • Vytvára na pokožke jemný ochranný film.
  • Je najtvrdší rastlinný vosk.
  • Pozostáva najmä z esterov s dlhým reťazcom mastných kyselín (cca. 85%).
  • Používa sa v tuhých telových maslách, ochranných emulziách, vo vlasových kondicionéroch, v riasenkách, v rúžoch, makeup-och a balzamoch na pery.
  • Dávkovanie 1-10% balzamy a rúže, 1-5% v emulziách.

INCI

  • Copernicia Cerifera (carnauba) wax
Parametre
Jednotková váha (g)1000
Veľkosť balenia (ks)1
Krajina pôvoduAnglicko
Hodnotenia a recenzie
Produkt nebol hodnotený+ pridať recenziu
Záleží nám na vašom súkromí

Ekokoza má rada cookies! Súbory cookie nám pomáhajú ponúkať správne produkty, príjemné zľavy a ďalšie skvelé služby. Stačí nám dať súhlas na ich používanie.

Upraviť moje voľbyPovoliť všetko