Biely minerálny olej

Biely minerálny olej, 1 l

(1)
ID produktu5106
Minerálny olej je číra kvapalina, ktorá sa používa v širokom spektre kozmetiky a výrobkov pre osobnú starostlivosť.Viac informácií
12,87 EUR 10,64 EUR bez DPH

Neviete, ako si vybrať produkt? Napíšte nám na: eshop@ekokoza.cz

Popis

Charakteristika

  • Parafínový olej
  • V krémoch dobre absorbuje, zanecháva ľahký film.
  • Používa sa ako nosič pre ďalšie produkty.
  • Je rafinovaný.

Použitie

Minerálny olej je číra kvapalina, ktorá sa používa v širokom spektre kozmetiky a výrobkov pre osobnú starostlivosť. Minerálny olej je vysoko čistený materiál získaný pri spracovaní ropy.

Používa sa pri výrobe kozmetického oleja a kozmetiky na odstránenie make-upu. Napr. detský olej je v podstate iba naparfumovaný minerálny olej.

Používa sa teda často pri výrobe detských krémov a pleťových vôd. Biely minerálny olej má hydratačné vlastnosti a ľahko sa mieša s ostatnými kozmetickými prísadami.

Podľa štúdie vypracovanej Pharma Cosmetix výskumu vo Virgínii a správy zverejnenej na Blackwell vestníku estetickej dermatológie sa uvádza, že biely minerálny olej pomáha chrániť pokožku a prirodzene ju hydratuje.

Biely minerálny olej je považovaný za najčastejší hydratačný prostriedok, je nedráždivý a pôsobí ako antioxidant. Výborne odstraňuje mastnotu. Často sa používa na odstránenie make-upu.

Prečo je používaný v kozmetike a na osobnú hygienu?

Minerálny olej je už dlho považovaný za dôležitú súčasť mnohých kozmetických formulácií. Jeho jedinečný pocit a vlastnosti umožnili, aby bol používaný v celom rade kozmetických výrobkov a výrobkov na osobnú starostlivosť, od kúpeľových olejov, výrobky na starostlivosť o vlasy, na kozmetiku na starostlivosť o pleť, kde sa ponúka mnoho výhod, vrátane hydratácie a zmäkčenia pleti. Uvádzané použitie pre minerálne oleje je napr. vlasová kozmetika, kožné kondicionačné činidlo - zmäkčovadlo, kožný kondicionér, ochrana kože.

Aj keď je zdrojom minerálneho oleja ropa, treba si uvedomiť, že biely minerálny olej sa extrahuje z ropy, ďalej je vysoko čistený.

TIP: nbsp;Použitie v kuchyni - vďaka jeho vode odpudzujúcich vlastnostiam sa používa na ošetrenie drevených lyžíc, naberačiek, dosiek. Ochráni tak drevený riad pred škvrnkami. Pokiaľ chcete zvýšiť účinnosť, zahrejte ho a zmiešajte s trochou včelieho vosku.

Klasifikácia podľa 1272/2008

  • Kódy triedy a kategórie nebezpečnosti Asp. Tox.1
  • Signálne slovo: Nebezpečenstvo
  • H304 Pri požití a vniknutí do dýchacích ciest môže spôsobiť smrť.
  • Doplnkové informácie: Produkt je klasifikovaný ako nebezpečný pretože viskozita < 20,5 mm2/s (pri 40°C).

INCI

  • Paraffinum Liquidum Surovina na výrobu kozmetiky

Označenie

  • Číslo CAS: 8042-47-5
Parametre
Jednotkový objem (ml)1000
Veľkosť balenia (ks)1
Krajina pôvoduČeská republika
Hodnotenia a recenzie
5
5
Záleží nám na vašom súkromí

Ekokoza má rada cookies! Súbory cookie nám pomáhajú ponúkať správne produkty, príjemné zľavy a ďalšie skvelé služby. Stačí nám dať súhlas na ich používanie.

Upraviť moje voľbyPovoliť všetko