Agar

Agar, 20 g

ID produktu4083
Ide o prírodný želatínový prípravok získaný z morských rias.Viac informácií
2,09 EUR 1,82 EUR bez DPH

Chcete pomôcť s nákupom? Zavolajte nám: +420 601 365 245

Neviete, ako si vybrať produkt? Napíšte nám na: eshop@ekokoza.cz

Popis

Charakteristika

  • Prírodný želatínový prípravok získaný z morských rias
  • Prírodný polysacharid (lineárny polymér galaktózy) s vysokou gelujúcou schopnosťou, ktorý sa vyrába z ruduch (červených morských rias) rodov Floridae a Gelidium.
  • Taje sa pri cca 90 °C a tuhne okolo 60 °C.

Použitie

  • Okrem potravinárstva sa používa aj do živných médií na kultiváciu mikroorganizmov, húb a rastlín.
  • Na 300 ml vody dávkujeme 1 lyžičku agaru, 5 – 10 lyžičiek cukru (25 – 50 g), možno pridať šťavu z citróna alebo ovocia. Zmiešame, necháme 10 minút napučiavať, potom 3 – 5 minút varíme.
  • Po opadnutí peny odstavíme.
  • Pridáme cukor podľa chuti (odporúčané 200 – 250 g na liter).
  • Po ochladení na cca 60 ° C pridáme prípravok na okyslenie (odporúčaná kyselina citrónová 3 g na liter).
  • Podávame po stuhnutí.
  • Pre zeleninové aspiky dávame namiesto cukru 1/2 lyžičky soli.
  • Dávkovanie: 4 až 15 g na liter, podľa požadovanej tuhosti gélu

Zloženie

  • Lineárny polymér galaktózy, na potravinárske účely

Rozpustnosť

  • V studenej vode napučí, v horúcej sa rozpúšťa a pri chladnutí vytvára gél

INCI

  • Agar
Jednotková váha (g)20
Veľkosť balenia (ks)1
Krajina pôvodu
Recenzie produktov
Produkt nebol hodnotenýPridať hodnotenie
Záleží nám na vašom súkromí

Ekokoza má rada cookies! Súbory cookie nám pomáhajú ponúkať správne produkty, príjemné zľavy a ďalšie skvelé služby. Stačí nám dať súhlas na ich používanie.

Podrobné nastaveniePovoliť všetko