Výborná domáca RAW čokoláda s chilli? Výborná domáca RAW čokoláda s chilli

Tentokrát mi je naozaj veľmi ľúto, že ešte nevieme cez internet prenášať chuť a vôňu. Nezostáva, než to vyskúšať na vlastný jazýček!Viac informácií
Jednotlivé suroviny nakúpite hneď pod postupom
Popis

ýtočná domáca RAW čokoláda s chilli?

Tentokrát mi je naozaj veľmi ľúto, že ešte nevieme cez internet prenášať chuť a vôňu. Nezostáva, než to vyskúšať na vlastný jazýček!

Výborná domáca RAW čokoláda s chilli

Nech napíšem čokoľvek, nedokážem popísať úžasnú chuť tejto domácej čokolády , a tak ju najskôr budete musieť vyskúšať sami!

Tak dosť písania, ideme na to:

Chilli cayenské mletéKakaové máslo

Kakaové maslo treba rozpustiť na 42 °C. Najlepšie je rozpúšťať ho vo vodnom kúpeli. Netrpezlivci ako ja ho dajú rozpúšťať priamo. Len pozor, ak chcete RAW čokoládu, nesmiete prekročiť uvedené stupne!

Tekuté kakaové maslo prelejte do mixéra a pridajte všetky ostatné suroviny, mixujte cca 30 sekúnd. Strážte, aby teplota čokolády neprekročila 42 °C. Pokiaľ je teplota dostačujúca, mixujte ešte ďalších 30 sekúnd.

Čokoládu nalejte do nerezovej misky. Nerezovú misku s čokoládou dajte do väčšej misy so studenou vodu alebo ľadom a čokoládu dôkladne premiešavajte, stačí len ručne, až kým vám teplota čokolády klesne na 32 °C. Je dôležité, aby ste čokoládu pri chladnutí miešali, potom totiž bude krásne tuhá a krémová.

Akonáhle čokoláda vychladne na teplotu 32 ° C, nalejte ju do pripravených formičiek a nechajte stuhnúť.

Ak chcete, môžete do rozpusteného kakaového masla namiesto chilli pridať oriešky (rozomleté alebo celé) alebo sušené ovocie (kúsky hrozienok , brusníc, sušených sliviek, marhúľ, fíg, datlí alebo napríklad goji ).

Na obrázku je čokoláda posypaná arašidmi a strúhaným kokosom .

Články
Záleží nám na vašom súkromí

Ekokoza má rada cookies! Súbory cookie nám pomáhajú ponúkať správne produkty, príjemné zľavy a ďalšie skvelé služby. Stačí nám dať súhlas na ich používanie.

Upraviť moje voľbyPovoliť všetko