Tofu je syr zo sójového mlieka srážaný pomocou srážadla nigari. Tofu pochádza z Číny a je základom ázijskej kuchyne. Tým, že ide o zdroj kvalitných bielkovín, je veľmi obľúbené aj v zdravej výžive. V ázijskej kuchyni sa tofu syr využíva v slaných aj sladkých jedlách. Je cenené predovšetkým pre schopnosť prijať chuť ostatných použitých prísad. V Európe a Amerike je tofu spojené predovšetkým s vegetariánstvom a vegánstvom, kedy ho možno použiť pre vysoké množstvo bielkovín ako náhradu mäsa. Na výrobu domáceho tofu budete potrebovať kvalitné sójové bôby, srážadlá ako chlorid vápenatý alebo síran horečnatý a formu na tofu.
Ďalším produktom, ktorý si môžete zo sójových bôbov vyrobiť, je tempeh. Jedná sa o fermentované sójové bôby. Tempeh obsahuje všetky vitamíny skupiny B, je to taký vitamínový komplex vrátane vitamínu B12. Ako na domácu výrobu tofu a tempehu sa dozviete v tejto kategórii. A určite oceníte aj zaujímavé recepty z tofu. Na jeho výrobu je nevyhnutný štartér pre tempeh a kvalitná sója. Proces fermentácie pridáva tempehu jemne orieškovú chuť a zaujímavú štruktúru.
Ak si nie ste istí, ktoré produkty zvoliť, radi vám s výberom poradíme. Naše skúsenosti s prírodnou výrobou a dôraz na kvalitu surovín vám zabezpečia skvelý výsledok. Objavte svet domácej výroby tofu a tempehu s nami a užite si radosť z prípravy vlastných potravín!
Ekokoza má rada cookies! Súbory cookie nám pomáhajú ponúkať správne produkty, príjemné zľavy a ďalšie skvelé služby. Stačí nám dať súhlas na ich používanie.