Domáca čokoláda a pralinky s mandľami a malinovým púdrom Výroba domácej čokolády

Recept na domácu čokoládu a pralinky s mandľami a malinovým púdrom pre nás vytvorila nesmierne šikovná Sonička z prenádherného blogu Tvoriť a ľúbiť <3 Na blog sa určite pozrite, nájdete tam množstvo skvelých nápadov, inšpirácie a prekrásnych fotiek!Viac informácií
Zakúpte si jednotlivé zložky hneď pod postupom
Popis

Domáca čokoláda a pralinky s mandľami a malinovým púdrom

Recept na domácu čokoládu a pralinky s mandľami a malinovým púdrom pre nás vytvorila nesmierne šikovná Sonička z prenádherného blogu Tvoriť a ľúbiť <3 Na blog sa určite pozrite, nájdete tam množstvo skvelých nápadov, inšpirácie a prekrásnych fotiek!

Výroba domácej čokolády

 

Čokoládu milujem.

Horúcu, mliečnu, bielu, s hrozienkami alebo bez, orieškovú, so želé, ovocnú, s kúskami karamelu... akúkoľvek! A povedala by som že aj kedykoľvek.

Dnes si preto jednu vyrobíme. Všetky suroviny nájdete na stránke ekokoza.sk , kde si môžete “namiešať” tú svoju. Ja som v postupe použila kombináciu horúcej čokolády s kúskami mandlí a malinovým práškom (ktorý mimochodom chutí naozaj malinovo!) a kombinácia je to fajnová. Nie je o čom. Musíte to jednoducho ochutnať!

Pripravenú čokoládu môžeme naliať do silikónových formičiek alebo rovno na obyčajný plech. Po stuhnutí ju stačí ľan nalámať na menšie kúsky a vyzerá to veľmi efektne. Iste poteší každého čokomila.

Domáca čokoláda má nižší bod kúrenia ako klasická čokoláda kupovaná z obchodu. Skladujeme ju preto v chladničke. Všeobecne platí, že čím viac použitého kakaového másla, tým skôr sa začne čokoláda kúriť. Ak by sme kúreniu chceli trochu zabrániť, stačí pridať kúsok stuženého tuku.

 

j1.jpg

 
Ekokoza.sk

Na tomto eshope nájdete aj rôzne iné postupy a suroviny na výrobu domácich krémov, mýdiel, pracieho prášku, sviečok, mýdiel, či dokonca aj tofu... ak vás takáto výroba zaujíma, určite nakuknite.

 

j5.jpg

 

Na výrobu budeme potrebovať:

alebo

Pomôcky :

  • formu na pralinky alebo obyčajný plech + papier na pečenie
  • hrniec a misku na vodnú kúpeľ
  • varešku
  • sítko na posypanie
  • kuchyňskú váhu

Ako na to?

Ako prvé si roztopíme kakaové máslo vo vodnej kúpeli. Následne si odvážime kakaový prášok a třtinový cukr. (moja váha síce ukazuje 0 g ale to prehliadnime prosím).

 

j3.jpg

 

Suroviny vložíme do mixéra, prilejeme roztopené kakaové máslo a chvíľu mixujeme alebo poriadne premiešame až pokiaľ nevidíme, že sa cukr úplne roztopil. Do směsi môžeme v tomto kroku pridať rôzne oriešky , sirupy , semienka, hrozienka ...

 

j4.jpg

 

Tekutú čokoládu vylejeme do silikónových formičiek alebo na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

j20.jpg

 

Vrch ozdobíme plátkami mandlí a posypeme malinovým práškom.

 

j8.jpg

 

Čokoládu necháme stuhnúť na chladnom mieste alebo vložíme do chladničky/mrazničky. Po stuhnutí vyklopíme z formičiek alebo ak sme čokoládu lili na plech, nalámeme na nepravidelné menšie kúsky.

 

j22.jpg

 

Nakoniec môžeme ešte sem-tam na ozdobu posypať malinovým práškom a máme to.

 

Chutí?

 

j13.jpg

j17.jpg

ž20.jpg

Soňa

 

Soničke ďakujeme za skvelý návod plný nádherných fotiek!

Článok na blogu Tvoriť a ľubiť nájdete tu: https://tvoritalubit.com/2018/09/28/vyroba-domacej-cokolady/

Články
Záleží nám na vašom súkromí

Ekokoza má rada cookies! Súbory cookie nám pomáhajú ponúkať správne produkty, príjemné zľavy a ďalšie skvelé služby. Stačí nám dať súhlas na ich používanie.

Podrobné nastaveniePovoliť všetko