Agar
Obrázok je iba ilustračný.

Agar, 200 g

ID produktu4084
Ide o prírodný želatínový prípravok získaný z morských rias.Viac informácií
14,46 EUR 12,92 EUR bez DPH

Neviete, ako si vybrať produkt? Napíšte nám na: eshop@ekokoza.cz

Charakteristika

  • Prírodný želatínový prípravok získaný z morských rias
  • Prírodný polysacharid (lineárny polymér galaktózy) s vysokou gelujúcou schopnosťou, ktorý sa vyrába z ruduch (červených morských rias) rodov Floridae a Gelidium.
  • Taje sa pri cca 90 °C a tuhne okolo 60 °C.

Použitie

  • Okrem potravinárstva sa používa aj do živných médií na kultiváciu mikroorganizmov, húb a rastlín.
  • Na 300 ml vody dávkujeme 1 lyžičku agaru, 5 – 10 lyžičiek cukru (25 – 50 g), možno pridať šťavu z citróna alebo ovocia. Zmiešame, necháme 10 minút napučiavať, potom 3 – 5 minút varíme.
  • Po opadnutí peny odstavíme.
  • Pridáme cukor podľa chuti (odporúčané 200 – 250 g na liter).
  • Po ochladení na cca 60 ° C pridáme prípravok na okyslenie (odporúčaná kyselina citrónová 3 g na liter).
  • Podávame po stuhnutí.
  • Pre zeleninové aspiky dávame namiesto cukru 1/2 lyžičky soli.
  • Dávkovanie: 4 až 15 g na liter, podľa požadovanej tuhosti gélu

Zloženie

  • Lineárny polymér galaktózy, na potravinárske účely

Rozpustnosť

  • V studenej vode napučí, v horúcej sa rozpúšťa a pri chladnutí vytvára gél

INCI

  • Agar
Parametre
výrobcaEkokoza s.r.o., Česká republika
Jednotková váha (g)200
Veľkosť balenia (ks)1
Krajina pôvodu
Hodnotenia a recenzie
Produkt nebol hodnotený+ pridať recenziu
Záleží nám na vašom súkromí

Na stránke Ekokoza.sk používame súbory cookie, aby sme vám poskytli čo najlepší zážitok z prehliadania.

Analytické cookies nám pomáhajú anonymne vyhodnocovať návštevnosť stránky, personalizačné prispôsobujú obsah vašim preferenciám a reklamné zabezpečujú zobrazovanie relevantnej reklamy, ktorá vás môže zaujímať.

Kliknutím na „Povoliť všetko“ vyjadrujete informovaný súhlas so spracovaním údajov na vyššie uvedené účely. Viac informácií nájdete v našich Zásadách ochrany osobných údajov a zásadách společnosti Google.

Nepovoľovať cookiesUpraviť moje voľbyPovoliť všetko